Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 27 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Tekenen in 3D wordt kinderspel met volgende Windows 10-update

Paint3d1Microsoft heeft tijdens een event in New York de volgende grote update voor Windows 10 voorgesteld. Die luistert naar de naam Creators Update, staat gepland voor de lente van 2017 en zet zwaar in op 3D. Zelfs het aloude tekenprogramma Paint krijgt een complete make-over en laat gebruikers straks tekenen en schilderen in drie dimensies.

Lees meer...

Geplaatst op 24 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

5.000 cursussen tijdelijk gratis bij LinkedIn

LinkedinfreeLinkedIn organiseert van 24 tot en met 30 oktober The Week of Learning. Gebruikers van het professionele netwerk krijgen een week lang gratis toegang tot de meer dan 5.000 cursussen op de site. Het moment bij uitstek dus om je Photoshop-kennis bij te spijkeren, je pitching skills te verfijnen of om nog beter te worden in Excel of PowerPoint.

Lees meer...

Geplaatst op 24 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Er zit een T-Rex (spelletje) in je smartphone

DinoZelfs zonder internetverbinding hoef je je op je smartphone of computer geen moment te vervelen. Lolbroeken bij Google hebben in de browser Chrome namelijk een mini-game verborgen, met in de hoofdrol een opvallend fitte T-Rex. De speelse dino verschuilde zich al een poosje in Android, maar zit voortaan ook in Chrome voor iOS.

Lees meer...

Geplaatst op 21 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Sony's MDR-1000X met noise-cancelling

Sony1000xcEr zijn nogal wat plekken waar het je knap lastig wordt gemaakt om van je favoriete muziek te genieten. In het vliegtuig bijvoorbeeld, te midden van een stel bulderende straalmotoren. Of in de trein waar zelfs een stevige metal-track nog wordt overstemd door het gepalaver van de dames tegenover je. In zulke situaties gaat er niets boven een hoofdtelefoon met noise-cancelling, zoals de nieuwe MDR-1000X van Sony.

Lees meer...

Geplaatst op 20 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Typ moeiteloos letters met accenten in Windows

HoldkeyVergeet je telkens weer met welke toetsencombinatie je een accent circonflexe, umlaut, tilde of andere diakritische tekens vormt? Dan is het gratis Windows-programma HoldKey een onmisbaar hulpje.

Lees meer...

Geplaatst op 17 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Geurkaars met de reuk van… een nieuwe Mac

MacgeurZoals het interieur van elke nieuwe auto zijn eigen kenmerkende geur heeft, zo komt er bij de computers van Apple ook een specifiek reukje vrij wanneer je ze uit de verpakking haalt. Twelve South, een fabrikant van Mac-accessoires, is erin geslaagd om de samenstelling van het luchtje te ontrafelen en er een geurkaars van te maken, de New Mac Candle.

Lees meer...

Geplaatst op 17 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Bekijk Facebook-filmpjes nu ook op je tv

FbvideoMet de nieuwste Facebook-app kan je de filmpjes op de sociaalnetwerksite eenvoudig naar een televisie streamen. Je hebt er wel een Chromecast of Apple TV voor nodig en voorlopig is de functie alleen beschikbaar in de iOS-versie van Facebook.

Lees meer...

Geplaatst op 14 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: slaap je beter met een Sleep Dot?

Sleepdot1Als je ’s ochtends moe wakker wordt, dan heb je waarschijnlijk geen al te beste nacht achter de rug. De Sleep Dot, een minuscule sensor voor aan je hoofdkussen, geeft via een app meer inzicht in je slaapgedrag en belooft bovendien persoonlijk advies voor een betere nachtrust. We doken onder de lakens en deden de test.

Lees meer...

Geplaatst op 13 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Google Maps kent je volgende afspraak

GmapsGoogle heeft zijn Agenda-app en Google Maps nauwer met elkaar geïntegreerd. Afspraken waarbij je een adres hebt ingevoerd, verschijnen voortaan automatisch ook in de kaartentoepassing. Zo kan je nog makkelijker naar een bestemming navigeren.

Lees meer...

Geplaatst op 10 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Google Home: je persoonlijke praatpaal voor in huis

GooglehomeSpraaktechnologie is anno 2016 al behoorlijk ver gevorderd. Maar omdat het te gek voor woorden is dat je tegen je smartphone moet praten om thuis het licht of de verwarming te bedienen, komt Google binnenkort met de Home: een slimme spraakgestuurde assistent voor in de woonkamer die eindeloos veel taken voor je uitvoert.

Lees meer...

Geplaatst op 10 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontgrendel je computer met je Apple Watch

ApplewatchunlockSmartwatches zijn nog bepaald geen doorslaand succes, maar toch maken ze een aantal dagdagelijkse taken een stuk eenvoudiger. Zo hoef je als drager van een Apple Watch voortaan geen wachtwoord meer in te tikken om je computer te ontgrendelen. Dankzij de Auto Unlock-functie van het slimme uurwerk 'voelt' de Mac wanneer je dicht in de buurt bent en word je automatisch ingelogd.

Lees meer...

Geplaatst op 7 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Beam, led-lamp en projector in één

Beam1Of je ’s avonds nu een goed boek wil lezen of een potje wil bingewatchen: met de Beam zit je altijd gebeiteld. Dit unieke gadget is namelijk led-lamp en pico-projector in één. Schroef hem gewoon in de eerste de beste fitting of koop er meteen een Fixture bij, een fraai armatuur waarmee je de lichtbundel in elke gewenst hoek fixeert. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 6 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Photoshop Elements 15 laat iedereen lachen

Pse15aVan de populaire beeldbewerker Photoshop Elements verscheen deze week alweer de vijftiende versie. Ontwikkelaar Adobe nam vooral de Organizer stevig onderhanden, maar zorgde naar goede gewoonte ook weer voor heel wat nieuwe filters en effecten. Wie zei daar dat je mensen niet kan dwingen om te lachen?

Lees meer...

Geplaatst op 4 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zeg online contracten en domiciliëringen op

SepaWil je van internetaanbieder veranderen, je energiecontract beëindigen of heb je intussen genoeg sokken ontvangen voor de volgende tien jaar? Via de website Sepastop.eu stel je in een handomdraai je opzegbrief op die je vervolgens kan afdrukken of aangetekend op de post laat doen.

Lees meer...

Geplaatst op 3 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vlotter mailen en surfen met iOS 10

MailsafariDe grootste veranderingen in iOS 10 vind je in de apps Berichten, Kaarten en Foto’s. Andere nieuwigheden zijn wat subtieler, maar daarom niet minder handig. Uit die laatste categorie geven we je twee tips voor Mail en Safari waarmee je aardig wat tijd kan winnen.

Lees meer...

Geplaatst op 30 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Philips’ minuscule Fidelio B1 Soundbar

B1aDenk je bij bioscoopgeluid meteen aan een living vol luidsprekers en aan veel, héél veel kabels? Dan ken je de Fidelio B1 nog niet. Deze stijlvolle soundbar met draadloze subwoofer is ultracompact, maar klinkt volgens fabrikant Philips ronduit groots. Dat wilden we uiteraard met eigen oren ervaren.

Lees meer...

Geplaatst op 28 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe reis-app van Google plant volledige trips

GoogletripsVoor de meesten onder ons is de vakantie alweer een verre herinnering, maar dat weerhield Google er niet van om toch nog even een nieuwe reis-app te lanceren. En Google Trips is niet van de minste. De app weet vaak op voorhand al waar je heen wil en geeft je onderweg allerlei nuttige tips.

Lees meer...

Geplaatst op 27 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Betaal je ticket voor De Lijn gewoon met een app

MticketWie met De Lijn reist kan zijn rit voortaan eenvoudig afrekenen met een smartphone-app. Het nieuwe m-ticket, zoals het elektronische vervoersbewijs is gedoopt, kost minder dan een klassiek kaartje of een sms-ticket en is een primeur voor het Belgisch openbaar vervoer. De klant heeft zelfs de keuze uit drie apps, afhankelijk van het gewenste betaalsysteem.

Lees meer...

Geplaatst op 26 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Win ruimte op je pc met deze Dropbox-truc

DropboxtipWanneer de harddisk van je computer weer eens tjokvol staat, dan telt iedere gigabyte. Gebruikers van Dropbox kunnen aardig wat schijfruimte recupereren door hun bestanden bij de uitwisselingsdienst selectief te synchroniseren. We leggen je even uit hoe dat werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 23 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Polar M600 met Android Wear

Polar1Actief als we zijn bonden we de voorbije weken de nieuwe Polar M600 om de pols. Het waterdichte sportuurwerk beschikt over een geïntegreerde gps en een hartslagmeter, maar onderscheidt zich vooral door de keuze voor het Android Wear-platform. Dat maakt van dit gadget immers een volwaardige smartwatch, waarop je naar believen je favoriete apps kan installeren.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer