Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 25 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Google Spaces: makkelijker delen in kleine groep

SpacesNatuurlijk kan je met z’n allen heen- en weer mailen over die weekendtrip, een studieproject of andere gemeenschappelijke interesses. Het is echter veel handiger om hiervoor een speciale groepsmessenger te gebruiken. De nieuwste oplossing komt van Google, luistert naar de naam Spaces en wil de strijd aanbinden met gevestigde waarden als WhatsApp en Messenger.

Lees meer...

Geplaatst op 25 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontdek waarom je harddisk weer eens tjokvol zit (en wat je eraan kan doen)

TreesizeAl is de harde schijf van je computer nog zo groot, vroeg of laat slibt het ding onvermijdelijk een keer dicht. Natuurlijk kan je dan een nóg groter exemplaar installeren, of een deel van je data op een externe drive parkeren, maar zo’n vaart hoeft het misschien niet te lopen. Er bestaan immers verschillende programma’s om een deel van je opslagcapaciteit terug te claimen. Een van onze favorieten is TreeSize.

Lees meer...

Geplaatst op 23 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Met deze app kom je nooit meer te laat op je werk

TrafficcheckDe rit van en naar het werk is voor de meeste automobilisten het belangrijkste traject. Met Traffic Checker, een nieuwe functie van TomTom MyDrive, weet je voortaan exact hoe laat je moet vertrekken om op tijd op je werk of een andere bestemming aan te komen. De app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android-smartphones.

Lees meer...

Geplaatst op 21 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Dyson Pure Cool Link luchtreiniger

Dysonpcl1De luchtkwaliteit in huis kan tot vijf keer slechter zijn dan buiten. Totdat deze slimme machine van Dyson zich ermee bemoeit. De Pure Cool Link luchtreiniger beschikt over een filter die zelfs de kleinste vervuilende deeltjes verwijdert en gaat vergezeld van een app die de onzichtbare gevaren voor het eerst zichtbaar maakt. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 19 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

HP lanceert 3D-printsysteem voor fabrikanten

Hp3d1Op RAPID, een toonaangevende fabricage-beurs in Florida, heeft HP ’s werelds eerste ‘production ready’ 3D-printsysteem voor fabrikanten onthuld. De Jet Fusion 3D Printer is volgens HP tot tien keer sneller en – in productie – de helft goedkoper dan de huidige 3D-printoplossingen. De belangstelling in de nieuwe technologie is groot en resulteerde al in samenwerkingen met merken als Nike en BMW.

Lees meer...

Geplaatst op 19 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo beschikt je pc altijd over de nieuwste drivers

IobitdbBij het updaten van je computer denk je vooral aan het besturingssysteem en wellicht ook aan de programma’s die je gebruikt. Maar er is nog een categorie software die je maar beter actueel houdt: de stuurprogramma’s oftewel drivers van de pc. Moeilijk? Niet met het gratis hulpprogramma Driver Booster van IObit.

Lees meer...

Geplaatst op 17 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Belg opvallend vaak slachtoffer van ransomware

RansomwareHet aantal cyberaanvallen met ransomware is in het eerste kwartaal van 2016 met 30 procent gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. Onder de slachtoffers van deze chantagemethode, waarbij de pc wordt geblokkeerd totdat er (los)geld wordt betaald, zijn opvallend veel Belgen: enkel in Nederland en Italië is de situatie nog zorgwekkender, zo blijkt uit onderzoek van securityspecialist Kaspersky Lab.

Lees meer...

Geplaatst op 14 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de 'smart' bureaulamp van Leitz

Leitzlamp1Naast kantoorartikelen brengt Leitz af en toe ook een stukje elektronica op de markt. Zo testten we in het verleden al een labelprinter en een draadloze luidspreker van het bedrijf. Dit keer bezorgde Leitz ons de nieuwe Style Smart LED Desk Lamp. Wat er in hemelsnaam slim kan zijn aan een bureaulamp? Wel, meer dan je denkt.

Lees meer...

Geplaatst op 12 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Altijd een actueel adresboek met Evercontact

EvercontactEen digitaal adresboek mag dan een stuk praktischer zijn dan de goeie ouwe Rolodex, vroeg of laat raken de gegevens toch een keer verouderd. De webdienst Evercontact houdt je adresboek automatisch up-to-date en maakt het toevoegen van nieuwe contacten een fluitje van een cent.

Lees meer...

Geplaatst op 10 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

De koffer die je niet meer kwijt kan raken

TrackandgoSamsonite, producent van verharde koffers en reistassen, werkt aan een technologie waarmee je je verloren bagage makkelijk weer moet kunnen opsporen. De oplossing luistert naar de naam Track&Go en bestaat uit een Bluetooth-beacon dat in de koffer wordt ingebouwd. De bijbehorende Travlr-app en een netwerk van andere Track&Go-gebruikers doen de rest.

Lees meer...

Geplaatst op 9 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo maak je een screenshot op je Apple Watch

AppleshotsSupertrots op je nieuw persoonlijk record op de tien kilometer? Of verschijnt er een andere boodschap op je Apple Watch die je graag wil bewaren of delen? Weet dan dat je eenvoudig een schermafbeelding kan maken. We leggen je uit hoe het werkt én hoe je de screenshot achteraf weer terugvindt.

Lees meer...

Geplaatst op 7 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: het Canary home security-systeem

Canary1De Canary is een slimme bewakingscamera van Amerikaanse makelij die sinds enkele dagen ook in de Benelux verkrijgbaar is. De meest opvallende feature: een ingebouwde sirene die inbrekers de stuipen op het lijf jaagt met 90 decibel pure herrie. T-zine kon het ‘all-in-one home security-system’ als eerste testen.

Lees meer...

Geplaatst op 4 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Google lanceert gratis online cursus voor KMO’s

DigiatelierVolgens Google maken Belgische KMO’s onvoldoende gebruik van de groeikansen die het internet hen biedt. De zoekgigant wil daar verandering in brengen door in 2016 minstens tienduizend landgenoten, van studenten tot KMO-medewerkers, digitale marketing-vaardigheden bij te brengen. Speciaal voor dit doeleinde werd deze week Digitaal Atelier gelanceerd, een interactieve online opleiding die door iedereen gratis kan worden gevolgd.

Lees meer...

Geplaatst op 3 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Philips Hue-app fopt inbrekers

Hue_aPhilips heeft een compleet nieuwe versie gelanceerd van zijn Hue-app voor iOS en Android. De toepassing, waarmee je de intelligente Hue-verlichting in je woonst bedient, kreeg er verschillende nuttige functies bij. Onze favoriet: Thuis & Weg, een snufje dat inbrekers op andere gedachten moet brengen.

Lees meer...

Geplaatst op 2 mei 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hoe ‘goed’ is de luchtkwaliteit in jouw gemeente?

BreezoDe luchtvervuiling in België is gelukkig niet te vergelijken met die in steden als Peking en Delhi, maar ook bij is de situatie verre van optimaal. De website BreezoMeter.com brengt de verontreiniging tot op straatniveau in kaart. Zo zie je in een oogopslag welke gebieden het gezondst zijn om in te wonen, sporten of recreëren, en welke plekken je best mijdt.

Lees meer...

Geplaatst op 30 april 2016 door Stijn Demeester Reacties | Reageren

Getest: de HTC 10, het nieuwe vlaggenschip van HTC

HTC10_slvr-gry-heroEen jaar geleden ging de Taiwanese smartphonebouwer HTC de mist in met zijn nieuwe vlaggenschiptelefoon, de HTC One M9. Met de opvolger, de HTC 10, maakt het bedrijf die misser goed. Deze keer klopt alles, behalve de prijs. 

Zeggen dat het HTC de voorbije jaren voor de wind ging, is de waarheid geweld aandoen. De smartphonebouwer die destijds pionierde met de eerste Android-smartphone, de HTC Dream, zag zijn marktaandeel ineenkrimpen en moest daardoor fors saneren.

Lees meer...

Geplaatst op 26 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Geniet van filmpareltjes die nog niet in de bioscoop speelden

WalkthiswayUitgekeken op het traditionele filmaanbod uit Hollywood? Duik dan eens in de catalogus van Walk This Way, een platform ter promotie van films voor video-on-demand distributie in de Europese Unie. Voor het Belgische publiek werden zopas vijf topfilms geselecteerd die je kan bekijken via iTunes, Google Play en UniversCine.

Lees meer...

Geplaatst op 26 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vind terug wat je kwijt bent op ERRIC.org

ErricHet kan iedereen overkomen: je koffer raakt zoek, de hond gaat er vandoor, de favoriete knuffel van je dochter valt tijdens een wandeling uit de buggy. In geval van verlies of nood kan je voortaan terecht op ERRIC.org, een wereldwijd zoek- en vindplatform van Belgische bodem.

Lees meer...

Geplaatst op 25 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Vivaldi browser stelt gebruiker centraal

Vivaldi3Na een testperiode van ruim een jaar verscheen zopas dan eindelijk de officiële versie 1.0 van Vivaldi. Of er na Firefox, Chrome en Edge überhaupt nog iemand op een nieuwe browser zit te wachten? Voor Jon von Tetzchner, de drijvende kracht achter het programma en ex-topman van Opera Software, de ontwikkelaar van die andere alternatieve browser waar hij in 2011 gefrustreerd vertrok, leidt het geen enkele twijfel. “Maar dan moet je er wel voor zorgen dat de gebruiker weer centraal komt te staan.”

Lees meer...

Geplaatst op 23 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Sony’s veilige Walkman voor sporters

Sonynw413Sport en muziek gaan niet altijd goed samen. Zo ben ik als recreatieve mountainbiker al meermaals bijna van m’n sokken gereden door auto’s die ik niet hoorde naderen. De Ambient Sound-functie van Sony’s nieuwe draagbare Walkman, speciaal ontwikkeld voor sportdoeleinden, zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden wél hoorbaar blijven.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer