Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 16 februari 2009 door Michel van der Ven

Teken online de prachtigste schema's en diagrammen

Lovelychart Lovely Charts.com is een nieuwe Belgische webtool waarmee je op een eenvoudige manier de meest uiteenlopende schema’s en diagrammen kunt ‘tekenen’. De dienst is losjes geïnspireerd op Gliffy.com, maar is beduidend flexibeler in het gebruik. De resultaten van Lovely Charts zien er bovendien een stuk gelikter uit – al ben je dat als site natuurlijk ook aan je naam verplicht als je zo heet.

Of je nu een netwerkschema, sitemap of flowchart (blokdiagram) wil tekenen, dan wel de complete organisatiestructuur van een bedrijf in kaart wil brengen; Lovely Charts.com reikt je voor elke klus de juiste gereedschappen en – minstens zo belangrijk – bijbehorende symbolen aan. Die symbolen zijn trouwens niet alleen ontzettend mooi en gedetailleerd (de directeur heeft zelfs een sigaar in de mond), maar ook naar hartenlust te vergroten, verkleinen en roteren, zonder dat ze korrelig worden. Dankzij de transparante achtergronden kun je de pictogrammen ook nog eens perfect over elkaar heen leggen.

Een andere troef van Lovely Charts is het Create & Connect-gereedschap, waarmee je de symbolen met elkaar verbindt. Eenmaal de onderlinge relatie is gelegd kun je de symbolen nog steeds naar believen verschuiven; de pijlen worden dan automatisch mee verplaatst. Erg handig! Ook aan gereedschappen om de onderdelen van je diagram te arrangeren (voorgrond, achtergrond, etc) of uit te lijnen is geen gebrek.

Een minpunt van Lovely Charts is dat de dienst niet zo gratis is als de makers je willen doen geloven. Het 100% Free-logo op de homepage slaat enkel op de basisversie waarmee je – zo blijkt – slechts één diagram kunt maken en opslaan, wat natuurlijk veel te weinig is. Wil je meer, dan zul je moeten upgraden naar een Professional account met een kostenplaatje van € 29 per jaar. Niet overdreven veel, maar toch; gratis is anders.

Lovely Charts.com is een nieuwe Belgische webtool waarmee je op een eenvoudige manier de meest uiteenlopende schema’s en diagrammen kunt ‘tekenen’. De dienst is losjes geïnspireerd op Gliffy.com, maar is beduidend flexibeler in het gebruik. De resultaten van Lovely Charts...

Reacties

leuke site

electriciteitsschema's helaas niet, iemand enig idee voor dat ?

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails