Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 2 februari 2009 door Michel van der Ven

Vind je gestolen of verloren gsm terug dankzij het internet

Telcheck Gsm verloren of gestolen? Kijk dan eerst eens op TelefoonCheck.nu. Op deze nieuwe site bouwen gedupeerden, eerlijke vinders en wantrouwige kopers van (mogelijk gestolen) tweedehands toestellen samen aan een omvangrijke gsm-database, waarmee je gemakkelijk kunt controleren of een mobieltje intussen is teruggevonden dan wel afkomstig is uit een diefstal.

Elke gsm heeft zoals wellicht bekend een uniek IMEI-nummer, zeg maar een serienummer waarmee het toestel eenvoudig geïdentificeerd kan worden. Op TelefoonCheck.nu kun je het IMEI-nummer van een gestolen of verloren mobieltje gratis toevoegen aan een database. Mocht iemand dat toestel vinden of te koop aangeboden krijgen (en de zaak niet vertrouwen), dan kan hij/zij op TelefoonCheck.nu in een oogwenk controleren of de gsm al dan niet in de database geregistreerd staat. Is dat wél het geval, dan kan het toestel snel aan de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd. Als het bovendien om een gestolen gsm blijkt te gaan, wordt het voor de politie een stuk makkelijker om de dader te vatten.

In eigen land speelde de Nederlandse site zich onlangs in de kijker met een stunt op de tweedehandssites Marktplaats en Speurders. Er werden een paar gloednieuwe smartphones aangeboden aan onrealistisch lage prijzen, zoals € 50 voor een Nokia N96 en € 100 voor een Apple iPhone 3G. De advertenties werden door duizenden mensen bekeken, waarmee met succes werd aangetoond hoe groot de naïeve interesse is in mobieltjes die hoogstwaarschijnlijk alleen van diefstal afkomstig kunnen zijn. Volgens de initiatiefnemers illustreert dit de nood aan een site als TelefoonCheck.nu, waar je vooraf kan checken of een tweedehandse gsm eventueel een crimineel verleden heeft.

Het succes van TelefoonCheck.nu staat of valt natuurlijk met de bekendheid van de site, ook over de grenzen heen. Daarom proberen de initiatiefnemers ook Belgische gebruikers te overtuigen van het belang van de site, onder meer met nuttige telefoonnummers om (na verlies of diefstal) snel je sim-kaart te blokkeren bij Proximus, Mobistar of Base.

Gsm verloren of gestolen? Kijk dan eerst eens op TelefoonCheck.nu. Op deze nieuwe site bouwen gedupeerden, eerlijke vinders en wantrouwige kopers van (mogelijk gestolen) tweedehands toestellen samen aan een omvangrijke gsm-database, waarmee je gemakkelijk kunt controleren of een mobieltje intussen...

Reacties

Geachte,waar kan ik het IMEI-nummer van mijn GSM vinden ? Dank...
Mvg Filip

Heb een samsung s4 gekocht aan lage prijs dat ik mijn twijfels had, bij samsung zelf konden ze me niet echt helpen zij raden hun klanten enkel aan aangifte te doen bij de politie, heeft wel emei nummer nagezien in jun bestanden maar niets gevonden, dan op deze site nogmaals gecheckt en geen data van verlies of diefstal te vinden dus heb met goed geweten een zeer goede telefoon aangekocht 😆

Mijn gsm gestolen geweest in Mallorca Spanje wat het nog moeilijker maakt om dit op te volgen. Mijn grootste verdriet is de geheugenkaart waar al men herinneringen opstaan 4gb aan men vakantiefoto"s :s
Waarom doet een mens dit toch stelen van een ander ...

Geachte, vind uw site een topper en wou dat ik dit eerder had geweten, nu is mijn gsm gestolen en ben ik te laat voor stappen, wel heb ik mijn IMEI nummer erop gezet. groetjes een Belg

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails