Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 18 mei 2009 door Michel van der Ven

Kan jouw pc Windows 7 eigenlijk nog wel aan?

Upgradeadv7 Is jouw pc straks nog wel in staat om Windows 7 te draaien, de opvolger van Vista? Dat kun je natuurlijk proefondervindelijk vaststellen door gratis de onlangs vrijgegeven Release Candidate 1 te installeren. Maar dat is wel héél veel werk om achteraf misschien te moeten concluderen dat je computer niet performant genoeg is. Een veel snellere manier om de test te doen is een compatibility check met het programma Windows 7 Upgrade Advisor.

Windows 7 Upgrade Advisor is een tooltje van Microsoft dat in slechts enkele minuten controleert of je pc klaar is voor het nieuwe besturingssysteem, wanneer dat begin 2010 op de markt komt. Mocht de computer onverhoopt niet compatibel zijn, dan laat de software keurig zien waar het schoentje wringt. Zo bleek er op onze test-pc – of beter: testpartitie – alvast te weinig vrije harde-schijfruimte beschikbaar (Windows 7 heeft minstens 16 GB nodig) en werden er twee hardwarecomponenten ontdekt waarvoor nieuwe drivers vereist zijn. In ons geval zouden die na het verschijnen van Windows 7 trouwens automatisch beschikbaar moeten zijn via Windows Update.

Het tooltje vertelt je ook meteen of je computer krachtig genoeg is voor Aero, de flitsende gebruikersinterface van Windows 7 (eerder geïntroduceerd in Vista) die onder andere transparantie en animaties toevoegt. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je het besturingssysteem wellicht toch nog draaien, maar zul je het moeten stellen zonder deze grafische lekkernijen.
Verder herinnert de Upgrade Advisor je eraan dat de programma’s Mail en Ouderlijk Toezicht (Webfilter) geen onderdeel meer zullen uitmaken van het systeem. Als je een fervent gebruiker bent van die programma’s, zul je dus tijdig op zoek moeten naar alternatieven.

Is jouw pc straks nog wel in staat om Windows 7 te draaien, de opvolger van Vista? Dat kun je natuurlijk proefondervindelijk vaststellen door gratis de onlangs vrijgegeven Release Candidate 1 te installeren. Maar dat is wel héél veel werk...

Reacties

Related Posts with Thumbnails