Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 8 december 2009 door Michel van der Ven

Windows 7: Tijd winnen met de nieuwe Taakbalk

Win7tip De Taakbalk van Windows 7 biedt heel wat handige nieuwe snufjes. In deze aflevering uit onze reeks tips over het nieuwe besturingssysteem leggen we je uit hoe je via de Taakbalk werkelijk razendsnel toegang krijgt tot je favoriete programma’s en meest gebruikte documenten.

Een eerste Taakbalk-nieuwtje is Vastmaken aan Taakbalk. Dat houdt in dat je de icoontjes van je favoriete applicaties via een eenvoudige sleepbeweging op de Taakbalk kan vastpinnen, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt. Bij vorige Windows-versies werd de door jou gekozen volgorde van de icoontjes al eens ongevraagd door elkaar gehusseld. Dat gebeurt in Windows 7 niet meer, al kun je de programma’s uiteraard wel zelf van plaats verwisselen.

Vastmaken aan Taakbalk werkt alleen met programma’s. Voor folders en documenten hanteert Windows 7 een andere methode. Sleep bij wijze van test maar eens een Word-bestand naar een lege plek op de Taakbalk. Je zal zien dat Windows zal voorstellen om het document vast te maken aan Microsoft Word. Eigenlijk gebeuren er op dat moment twee dingen: het programma Word wordt opgesnord en vastgepind op de Taakbalk, en het desbetreffende document belandt automatisch in een zogeheten Jump List. Om dat handige lijstje op te roepen klik je met de rechtermuisknop op – in dit geval – het kersverse Word-icoontje op de Taakbalk. Bovenaan, bij Gepind, zie het vastgemaakte document te staan, dat vanaf nu telkens maar een muisklik verwijderd is. Heb je het document op een bepaald moment niet meer nodig, klik dan op het blauwe ‘duimspijkertje’ om het bestand uit de Jump List te verwijderen.

Welke elementen een Jump List nog meer bevat hangt volledig af van het bijbehorende programma. Zo herbergt het lijstje voor Internet Explorer 8 een overzicht van de websites die je vaak bezoekt en ook een paar handige taken, zoals InPrivate-navigatie starten (surfen in alle privacy) en Nieuw tabblad openen. De Jump List voor Windows Media Player 12 bevat dan weer de liedjes die je regelmatig beluistert.

Onze vorige tip over Windows 7 gemist? Klik dan hier.

De Taakbalk van Windows 7 biedt heel wat handige nieuwe snufjes. In deze aflevering uit onze reeks tips over het nieuwe besturingssysteem leggen we je uit hoe je via de Taakbalk werkelijk razendsnel toegang krijgt tot je favoriete programma’s en...

Reacties

Related Posts with Thumbnails