Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 2 februari 2010 door Michel van der Ven

Windows 7: Zoeken op het internet, maar dan zonder browser

Win7tip Wist je dat je in Windows 7 niet noodzakelijk een browser moet opstarten om zoekopdrachten op het internet los te laten? Je kan het wereldwijde web voortaan namelijk rechtstreeks vanuit Verkenner doorzoeken. Hoe je die handige functie activeert en vervolgens helemaal naar je hand zet, lees je in dit artikel.

Dat je met Verkenner voortaan niet alleen je eigen computer en lokale netwerk kan doorzoeken maar ook het complete internet, is te danken aan een nieuwe Windows 7-feature die Search Federation heet. Eenvoudig gezegd komt het er op neer dat je de ingebakken zoekfuncties van het besturingssysteem kan uitbreiden met zogeheten Search Connectors. Dat zijn een soort plug-ins (kleine XML-bestandjes, om precies te zijn) die ervoor zorgen dat je de zoekfunctie van webdiensten als Flickr, YouTube, Amazon, Bing et cetera direct kan aanspreken vanuit Windows Verkenner.

Overigens is er van huis uit nog geen enkele Search Connector in Windows 7 aanwezig. Die zul je zelf dus eerst even moeten toevoegen. Dat is gelukkig erg eenvoudig: download via de onderstaande koppelingen gewoon de Search Connectors die je handig vindt, en klik daarna in het dialoogvenster op Open om ze te installeren. De zoekhulpjes belanden dan onmiddellijk in de linkerkolom van je Verkenner-venster, onder Favorieten.

Flickr Search Connectr
YouTube Search Connector
Google News Connector
TechNet Connector

Of kies meteen voor deze verzameling met een tiental Search Connectors voor onder meer Twitter, eBay en Amazon.

Wist je dat je in Windows 7 niet noodzakelijk een browser moet opstarten om zoekopdrachten op het internet los te laten? Je kan het wereldwijde web voortaan namelijk rechtstreeks vanuit Verkenner doorzoeken. Hoe je die handige functie activeert en vervolgens...

Reacties

Related Posts with Thumbnails