Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 8 januari 2013 door Wim De Preter

CES 2013: Gentse startup Posios scoort jackpot in Las Vegas

PosiosPosios, een Gentse startup die een toepassing heeft ontwikkeld om iPhones of iPads om te vormen tot een mobiel kassasysteem voor restaurants, gaat in zee met Griffin, een bekende Amerikaanse fabrikant van technologische accessoires.

Posios kondigde de deal maandagavond aan op de elektronicabeurs CES in Las Vegas, waar Griffin één van de grotere exposanten is. De Gentse computerwetenschappers Jan Hollez (30) en Zhong Yuan Xu (28), in het midden op de foto, ontwikkelden hun kassasysteem de voorbije twee jaar onder de vleugels van de tech-incubator iMinds (het vroegere IBBT).

Het is opgebouwd rond een app, de ‘Restaurant Butler’, die iPads of iPhones omtovert tot mobiele bestelterminals die aangesloten kunnen worden op kassa’s en op printers om de kassatickets af te drukken. De app laat toe dat er met verschillende toestellen tegelijk en vanop afstand bestellingen worden doorgegeven naar de keuken. Alle transactiegegevens worden bewaard in de cloud, en helpen uitbaters meer inzicht te geven in de werking van hun restaurant. En, niet onbelangrijk, het systeem is compatibel met de zogenaamde ‘blackbox’, het digitale registratiesysteem waarmee de fiscus vanaf volgend jaar het zwartgeldcircuit in de horeca wil aanpakken.

Griffin gaat de Vlaamse uitvinding integreren in zijn nieuwe product Kiosk Retail, die ook technologie van het Amerikaanse Shopkeep zal bevatten en ook dienst zal doen als betaalterminal voor bankkaarten. De Kiosk Retail krijgt een prijskaartje vanaf 299 dollar.

Voor Hollez en Yuan Xu, die Posios aanvankelijk helemaal in hun vrije tijd hebben ontwikkeld, kan de deal met Griffin een belangrijke commerciële doorbraak zijn. Het bedrijf uit Nashville bestaat al 20 jaar en is in de VS uitgegroeid tot een bekende fabrikant van draadloze gadgets en accessoires, onder meer voor de populaire Apple-toestellen.

T-zine op de CES in Las Vegas

We brengen ook dit jaar weer verslag uit vanop 's werelds grootste beurs voor consumentenelektronica. Bekijk hier alle updates uit Las Vegas.

PosiosPosios, een Gentse startup die een toepassing heeft ontwikkeld om iPhones of iPads om te vormen tot een mobiel kassasysteem voor restaurants, gaat in zee met Griffin, een bekende Amerikaanse fabrikant van technologische accessoires.

Reacties

Related Posts with Thumbnails