Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 9 december 2016 door Michel van der Ven

Getest: Philips’ mobiele entertainment-tv

Philtv2Sta je tijdens de feestdagen uren in de keuken, maar wil je toch de ontknoping van je favoriete Netflix-serie niet missen? Of ben je het gewoon beu dat het grote scherm voortdurend wordt ingepalmd door je gamende kinderen? Dan is de Philips 24PFS5231, een draagbare led-tv met een groots geluid, misschien wel iets voor jou.

Een tweede televisie in huis heeft flink wat voordelen. Nog handiger wordt het als dat toestel enigszins draagbaar is, zodat je hem kan neerpoten waar dat op dat moment handig is: in de slaapkamer, op zolder of – waarom niet zodra het opnieuw mooi weer wordt? – op het terras. De Philips 24PFS5231 heeft weliswaar geen handvat, maar met zijn schermdiagonaal van 24-inch (60 cm) is de spierwitte televisie compact genoeg om hem vlot van de ene naar de ander ruimte te verhuizen. Voor een portie entertainment ben je immers al lang niet meer gebonden aan het tv-signaal van een kabel of antenne. Plug gewoon een Chromestick of Apple TV in deze Philips, en je hebt in heel de woning toegang tot diensten als Netflix, YouTube, Google Films of kaskrakers uit de iTunes Store. Bovendien wordt dit scherm – letterlijk – ondersteund door een krachtige luidspreker van 16 Watt. Je hoeft er met andere woorden geen externe speakers of soundbar meer op aan te sluiten.

Ingebakken mediaspeler
Philtv4Via de twee hdmi-poorten sluit je desgewenst gelijktijdig een settopbox voor digitale tv en een moderne spelconsole aan. Onder die optimale omstandigheden biedt deze Full HD led-tv een prima beeldkwaliteit voor een toestel van € 299: helder, kleurrijk en met redelijk wat contrast. Bij snelle bewegingen zijn de beelden niet altijd even vloeiend, maar over het algemeen is het erg prettig kijken naar deze 24PFS5231, wat volgens Philips onder meer te danken is aan de geïntegreerde Digital Crystal Clear-technologie.

De fabrikant is ook gul geweest met digitale tuners, met onder meer DVB T/T2 (terrestrial) en DVB-S/S2 (satelliet) aan boord plus ruimte voor een CI+ module. Dat betekent dat je voor uitzendingen via die kanalen geen aparte decoder meer nodig hebt, een DVB-T- of schotelantenne volstaat. Jammer wel dat Philips niet meteen even een kleine DVB-T-antenne meelevert, want daarmee kan je in ons land eenvoudig en gratis het VRT-aanbod (Eén, Canvas en Ketnet) digitaal uit de ether plukken. Los vind je een degelijke DVB-T-antenne vanaf zo’n 20 euro.

Verder beschikt deze televisie nog over een klassieke Scart- en VGA-aansluiting, en een USB-poort om mediabestanden in te lezen. De ingebakken mediaspeler ondersteunt de belangrijkste audio- en videoformaten, waaronder MP3, AAC, AVI en MKV, en je gebruikt deze poort ook om de firmware van het toestel bij te werken. Een optische audio-uitgang en een 3,5mm ingang voor een externe muziekbron, zoals een mp3-speler, maakt de lijst met fysieke aansluitingen volledig.
Om te schakelen tussen al die bronnen heb je per se de afstandsbediening nodig, terwijl dit bij de meeste andere tv’s ook via het toestel zelf lukt. Zeker bij dit scherm, dat regelmatig wordt verplaatst, vinden we dat een vreemde besparing. Noem ons gerust slordig, maar wij waren de afstandsbediening tijdens de test regelmatig ‘kwijt’. Soms lag hij gewoon nog in de vorige kamer, een andere keer had een overijverig gezinslid het kleinood daar alweer ‘opgeruimd’ omdat de tv nergens meer te bespeuren was. Het lijkt een detail, maar als er van videobron moet worden gewisseld en je moet eerst op zoek naar de remote, dan is het mateloos irritant. Het volume kan je gelukkig wel gewoon op de televisie zelf instellen.

Draadloos muziek streamen
Philtv3Een van de belangrijkste troeven van de 24PFS5231 is de potige luidspreker met Incredible Surround-technologie in de voet van het scherm. De combinatie verdient absoluut geen schoonheidsprijs (het lijken wel twee afzonderlijke apparaten die op elkaar zijn geplakt), maar de goede klank geeft wel een enorme meerwaarde aan films, games en andere content. Een fijne extra is dat je de voet ook als bluetooth-luidspreker kan gebruiken voor de muziek op je smartphone of mp3-speler. En ook dat klinkt veel beter dan verwacht. Er is ook een equalizer met keuze uit zes presets en om stroom te besparen kan het scherm worden uitgeschakeld wanneer je muziek streamt.

Plus- en minpunten
+ Beeldkwaliteit. Een prima Full HD-weergave, helder en met realistische kleuren.
+ Krachtige speaker. Een meerwaarde bij films en games, en ook nog eens inzetbaar als bluetooth-luidspreker bij het streamen van muziek.
+ Overal inzetbaar. Kijk naar een serie op Netflix, huur een film of speel een game waar en wanneer jij het wil.
- Lijkt geen eenheid. Zo elegant als het scherm is, zo plomp oogt de (combinatie met de) speaker. Dat had veel stijlvoller gekund.
- Geen antenne voor DVB-T in de doos. Die zou bij zo’n draagbare televisie nochtans goed van pas komen.

Philtv2Sta je tijdens de feestdagen uren in de keuken, maar wil je toch de ontknoping van je favoriete Netflix-serie niet missen? Of ben je het gewoon beu dat het grote scherm voortdurend wordt ingepalmd door je gamende kinderen? Dan is de Philips 24PFS5231, een draagbare led-tv met een groots geluid, misschien wel iets voor jou.

Reacties

Related Posts with Thumbnails