Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 12 december 2016 door Michel van der Ven

Leer een vreemde stad écht kennen met ShowAround

ShowaroundWie kent de weg in een vreemde stad beter dan de mensen die er dagelijks wonen, leven en werken? Laat je op je volgende citytrip daarom eens rondleiden door een van de lokale gidsen die hun diensten aanbieden via de website ShowAround.com.

Met een dekking van 194 landen, 5.706 steden en bijna 53.000 locals die je de weg willen wijzen, vind je voor vrijwel elke bestemming wel een gepassioneerde gids op ShowAround.com. Absolute toppers zijn steden als Barcelona, Berlijn, Praag en Parijs waar je de keuze hebt uit honderden lokale gidsen, maar ook de grotere steden uit ons eigen land zijn opvallend goed vertegenwoordigd, met bijvoorbeeld 74 zoekresultaten in Gent, 118 in Antwerpen en 116 in Brussel. De focus ligt nog een beetje op Europa, maar de dienst wil naar eigen zeggen snel uitbreiden naar de Verenigde Staten en Aziatische markten.

Zoeken of gevonden worden
Showaround2De gidsen presenteren zichzelf kort aan de hand van een foto, een one-liner die hun specialiteit samenvat en het tarief per uur (al vind je ook heel wat mensen die hun diensten gratis aanbieden). Klik je door, dan krijg je een meer gedetailleerde fiche te zien met een beknopte biografie, ideetjes voor plekken die je samen kan bezoeken en beoordelingen van eerdere klanten. Om het soms overweldigende aanbod wat te verfijnen maak je best gebruik van de geavanceerde zoekfilters. Hiermee geef je eenvoudig aan wat je budget is, welke taal de gids in elk geval machtig moet zijn en in welke activiteiten je vooral geïnteresseerd bent: kunst en cultuur, shoppen, sightseeing, eten en drinken, het nachtleven, …

Nog een handige functie van ShowAround.com is Create a trip, waarmee je een zoekertje op de site kan plaatsen. Vertel op welke dag(en) je een rondleiding wil, op welk tijdstip je wil afspreken en hoe lang de tour moet duren, en de eerste offertes van gidsen uit de streek zullen niet lang op zich laten wachten. Of misschien ben je zelf wel iemand die zijn woonplaats als z’n binnenzak kent? In dat geval kan je je eenvoudig aanmelden als gids en je eigen rondleidingen gaan verzorgen. De site toont je zelfs meteen wie er op dat moment allemaal op zoek is naar een rondleiding in jouw thuishaven.

ShowAround.com is ook beschikbaar als iPhone-app, een Android-versie volgt binnenkort.

ShowaroundWie kent de weg in een vreemde stad beter dan de mensen die er dagelijks wonen, leven en werken? Laat je op je volgende citytrip daarom eens rondleiden door een van de lokale gidsen die hun diensten aanbieden via de website ShowAround.com.

Reacties

Related Posts with Thumbnails