Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 17 januari 2017 door Michel van der Ven

Lego leert kinderen blokjes programmeren

LegoboostSpeelgoedfabrikant Lego komt in de zomer met een opvallend nieuw product op de markt. De Boost Creative Toolbox bevat genoeg steentjes voor vijf interactieve bouwsels, waaronder een robot en een ‘digitale’ kat, die kinderen vanaf zeven jaar eigenhandig kunnen programmeren. Dat gebeurt via een speciale app die tevens dienst doet als remote control.

Lego heeft natuurlijk al Mindstorms. Ook met die kit kan je vijf verschillende robots bouwen én tot leven wekken, maar de moeilijkheidsgraad ligt toch wat hoger dan bij Lego Boost. Mindstorms is bijgevolg pas geschikt voor kinderen vanaf tien jaar en – door het meer geavanceerde karakter – ook gevoelig duurder. Voor Mindstorms EV3 betaal je gemakkelijk € 349, terwijl de Boost Creative Toolbox naar verwachting iets van € 160 gaat kosten.

BoostbotVoor dat geld haal je een doos met liefst 840 onderdelen in huis, aangevuld met een Lego Move Hub, een interactieve motor en een zogeheten Color & Distance-sensor die kleuren en afstanden kan herkennen of registreren. De Boost-app toont je de instructies voor vijf verschillende projecten en legt ook stap voor stap uit hoe je ze programmeert. Naast een pratende robot met de naam Vernie en een kat die Frankie heet heb je de keuze uit de Guitar4000 (een muziekinstrument met verschillende geluidseffecten), de MTR4 (een rijdende Rover) en – onze favoriet – de AutoBuilder: een kleine productielijn die op eigen houtje kleine Lego-modellen assembleert.

De benodigde app zal beschikbaar zijn in een Android- en iOS-versie. Zodra de Lego Boost Creative Toolbox op de markt komt, normaal gesproken in de loop van augustus, mag je van ons een uitgebreide bespreking verwachten.

 

LegoboostSpeelgoedfabrikant Lego komt in de zomer met een opvallend nieuw product op de markt. De Boost Creative Toolbox bevat genoeg steentjes voor vijf interactieve bouwsels, waaronder een robot en een ‘digitale’ kat, die kinderen vanaf zeven jaar eigenhandig kunnen programmeren.

Reacties

Related Posts with Thumbnails