Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 14 januari 2009 door Wijntijd

Australië moet krimpen

Australia Wijnmakers in bepaalde delen van Australië zitten met de handen in het haar. Ondanks de aanhoudende droogte en de daarmee samenhangende waterschaarste, zal de druivenoogst niet of nauwelijks dalen, zodat er stilaan weer een nieuw surplus wordt opgebouwd. En de druivenprijzen gegarandeerd moeten dalen.

Verantwoordelijken van de wijnmakersfederatie van het Murray-Darling Basin bijvoorbeeld spreken dan ook harde taal: als de wijnproductie niet snel met 10 à 20 procent wordt ingekrompen - wat concreet betekent: minder wijngaarden en minder nieuwe wijnmerken die gelanceerd worden - , dreigt een serieuze shake-out in de wijnindustrie.

Het probleem is inderdaad tweeledig. Enerzijds wordt ook met deze nieuwe oogst een torenhoog volume verwacht dat dicht tegen het recordniveau aanschuurt, terwijl anderzijds de internationale vraag onder druk staat door de almaar uitvloeiende financiële crisis. Vooral in het goedkopere instapsegment krijgt veel Australische wijn ondertussen steeds meer prijsconcurrentie, met krimpende winstmarges als direct gevolg.

Kortom: 2009 begint niet bepaald rooskleurig down under.

Frank Van der Auwera

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Onze blogs

Meer
Related Posts with Thumbnails