Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 16 juni 2009 door Wijntijd

Australië wil afslanken

De voorbije maanden hebben we soms met verbazing gekeken hoe de Australische wijnbusiness van de ene ramp in het andere probleem verzeilde: tegenvallende export, bosbranden, waterschaarste, dalende druivenprijzen, overproductie,...geen plaag werd hen bespaard.

Terwijl in het voorbije decennium Australië, zeker qua marketing, door vriend & vijand werd benijd. En zelfs de benchmark werd van een moderne, gezonde wijnindustrie.

Geld van de overheid nodig

Aan het stilaan dikke boek ‘Down-Under in een Dip’ werd onlangs echter een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De meest invloedrijke wijnbelangengroepen, waaronder Wine Australia en de Winemaker’s Federation of Australia, trekken nu immers aan de bel bij de federale overheid voor…. financiële steun.

Ze hengelen naar fondsen waarmee ze hopen mensen te ondersteunen om de wijnindustrie te verlaten. Volgens deze verenigingen is de Australische wijnbusiness immers overvol en moet haar slagkracht herwinnen. Ze sleutelen dan ook aan een ‘verantwoord downsize-programma’ dat nog deze zomer aan de federale regering wordt voorgelegd.

Een stijlbreuk, want tot nu toe ontving de Australische wijnindustrie geen rechtstreekse financiering van de federale overheid, maar door de recente knelpunten - met name overproductie plus de constante droogte in wijnregio’s in het binnenland - wil men nu de tering naar de nering zetten. En waarschijnlijk stilletjesaan meer subsidiekranen van de overheid opendraaien...

Frank Van der Auwera

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Onze blogs

Meer
Related Posts with Thumbnails