Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 28 juli 2013 door Wijntijd

Klaar voor een glas London Cru?

Shutterstock_107597459Professioneel moeten velen onder ons geregeld richting Londen treinen of vliegen. Waar we momenteel tot in den treure overstelpt worden met allerlei ‘royale’ drankjes, bieren en cocktails, die een vloeibare hommage willen zijn aan de nieuwbakken kroonprins. Maar tussen haakjes eerder aan overacting lijden.

Maar dit najaar kan u misschien ook eens een visite plannen naar wat officieel als de eerste urban boutique winery van de hoofdstad wordt bestempeld. Zich spiegelend aan vooral Amerikaanse voorbeelden, zoals die o.a; in San Francisco populair zijn.

Brits à la Française

Geesteskind van Cliff Roberson, stichter van de gelijknamige wijnhandel Roberson, die zijn nieuwe firma met de weinig originele doopnaam ‘London Cru’ bedacht.

Momenteel wordt de nodige vinificatie-apparatuur geïnstalleerd in een oude gin distilleerderij in Earl’s Court. In November dit jaar moet alles operationeel worden en open voor het publiek, degustaties en een ‘tour’ incluis.

Maar trap niet in deze naam, want in tegenstelling met de effectieve wijnproductie in Parijs – het Clos-Montmartre, smurfenkleine wingerd geplant op de Butte Montmartre in de 18de arrondissement – komen hier géén lokale Lodense druiven aan te pas.

Stafmedewerkers van Roberson kopen immers het nodige druivenmateriaal bij telers in Bordeaux en de Languedoc-Roussillon. Delicate vracht die naar verluidt wel binnen de 36 uur in hun Londense kraamkamer zullen arriveren. Logisch, want anders is de fermentatie al spontaan begonnen. En de London Cru bij voorbaat een misbaksel.

Eerste botteling in 2014

En zoals het Britten hoort, zochten ze hun wijnchef in het Gemenebest. De in Australië geboren wijnmaker Gavin Monery, die eerder al expertise verzamelde bij bekende huizen als Cullen, Moss Wood en Jean-Louis Chave, zal het productieproces van a tot z runnen, dus tot aan de botteling.

Wanneer alles volgens planning verloopt, zullen we de eerste London Cru-flessen kunnen proeven in de zomer van 2014.

Om eerlijk te zijn: ik weet op dit moment nog niet of ik me daar op verheug...

Frank Van der Auwera

Reacties

Onze blogs

Meer
Related Posts with Thumbnails